Maistas – pagrindinis bet kurio gyvo organizmo energijos šaltinis. Kad žmogus būtų energingas, jis per dieną turi gauti visų reikalingų maisto medžiagų (baltymų, riebalų, angliavandenių, mineralinių druskų, mikroelementų, vitaminų, vandens ir kt.). Dėl nevisavertės mitybos, kai maiste trūksta žmogaus organizmo funkcijoms palaikyti būtinų medžiagų, sumažėja organizmo atsparumas ligoms ir darbingumas.
Spustelėk aktyvias ikonėles ir sužinok daugiau informacijos apie su maistu susijusius patarimus.
Palaikyk su maistu gaunamos ir judant išeikvojamos energijos pusiausvyrą. Taip bus išvengta antsvorio ir nutukimo, sumažinta lėtinių ligų rizika.
Valgyk 3–4 kartus per dieną: pusryčius, priešpiečius arba pavakarius, pietus ir vakarienę.
Valgyk tuo pačiu metu, nes atėjus laikui valgyti gausiau išsiskiria virškinimo sulčių, tad pavalgius maistas geriau suvirškinamas.
Jei valgai, neužsiimk pašaliniais darbais (skaitymu, televizoriaus žiūrėjimu ir pan.), mėgaukis maistu ir jauskis laimingas.
Mažiau laiko leisk nejudriai (sėdėdamas prie televizoriaus, kompiuterio, telefono ir pan.).
Aktyviai judėk bent 1 val. kasdien.
Kas žmogui suteikia energijos? Kaip tu jautiesi, kai nepavalgai ar persivalgai?
Kuo maistas svarbus žmogaus organizmui? Kodėl maitintis reikia sveikai, saikingai ir įvairiai?