Pasižiūrėk vaizdo įrašą „Sveikos mitybos lėkštė“.
Atlik stebėjimo užduotį – dvi dienas stebėk, ką per dieną suvalgai. Sudaryk savo mitybos lėkštę. Nutempk korteles su savo suvalgytų maisto produktų paveikslėliais į jiems tinkamas vietas.
1 dienos per dieną suvartotų produktų lėkštė
2 dienos per dieną suvartotų produktų lėkštė
Pagal mitybos piramidę įvertink savo mitybą.
Įrašyk per pirmąją dieną suvartoto maisto porcijas.
Paanalizuok, ar tavo mityba yra palanki sveikatai, ar tavo suvartoto maisto porcijos atitinka rekomenduojamą dienos normą. Užpildyk skiltį „Išvados po pirmosios dienos“.
Jei tavo mityba neatitinka rekomenduojamos dienos normos, ją pakoreguok.
Įrašyk per antrąją dieną suvartoto maisto porcijas.
Padaryk išvadas, ar tavo antrosios dienos suvartoto maisto porcijos atitinka rekomenduojamą dienos normą.
Maisto produktų grupės
Rekomenduojama dienos norma
Mano per pirmąją dieną suvartoto maisto porcijos
Išvados po pirmosios dienos
Mano per antrąją dieną suvartoto maisto porcijos
Išvados po antrosios dienos
Vanduo
6–8 stiklinės
Vaisiai ir daržovės
5–7 porcijos*
Grūdiniai produktai
3–5 porcijos
Pieno produktai
1–3 porcijos
Mėsos ir žuvies produktai
1–2 porcijos
Aliejus ir riešutai
1 porcija
Saldūs ir sūrūs
1 porcija per savaitę
* Porcijas skaičiuok taip: 1 porcija – vienas bananas arba viena saujelė riešutų, arba viena stiklinė pieno, arba vienas dubenėlis košės ir pan. Jei per pietus valgei troškintą žuvį su ryžių garnyru ir daržovių salotomis, lentelėje suvartotas maisto porcijas žymėk taip: 1 porcija – žuvies produktai, 1 porcija – grūdiniai produktai, 1 porcija – daržovės.
Pagal stebėjimo rezultatus ir išvadas įvertink savo mitybą ir jos pasekmes sveikatai: