Visos temos
Sveikas ir saugus žmogus
1

Pasižiūrėk vaizdo įrašą „Sveikos mitybos lėkštė“.

2

Atlik stebėjimo užduotį – dvi dienas stebėk, ką per dieną suvalgai. Sudaryk savo mitybos lėkštę. Nutempk korteles su savo suvalgytų maisto produktų paveikslėliais į jiems tinkamas vietas.

1 dienos per dieną suvartotų produktų lėkštė

Drag and drop

2 dienos per dieną suvartotų produktų lėkštė

Drag and drop

3

Pagal mitybos piramidę įvertink savo mitybą. 

4

Įrašyk per pirmąją dieną suvartoto maisto porcijas.
Paanalizuok, ar tavo mityba yra palanki sveikatai, ar tavo suvartoto maisto porcijos atitinka rekomenduojamą dienos normą. Užpildyk skiltį „Išvados po pirmosios dienos“.
Jei tavo mityba neatitinka rekomenduojamos dienos normos, ją pakoreguok.
Įrašyk per antrąją dieną suvartoto maisto porcijas.
Padaryk išvadas, ar tavo antrosios dienos suvartoto maisto porcijos atitinka rekomenduojamą dienos normą.

Maisto produktų grupės

Rekomenduojama dienos norma

Mano per pirmąją dieną suvartoto maisto porcijos

Išvados po pirmosios dienos

Mano per antrąją dieną suvartoto maisto porcijos

Išvados po antrosios dienos

Vanduo

6–8 stiklinės

Vaisiai ir daržovės

5–7 porcijos*

Grūdiniai produktai

3–5 porcijos

Pieno produktai

1–3 porcijos

Mėsos ir žuvies produktai

1–2 porcijos

Aliejus ir riešutai

1 porcija

Saldūs ir sūrūs

1 porcija per savaitę

* Porcijas skaičiuok taip: 1 porcija – vienas bananas arba viena saujelė riešutų, arba viena stiklinė pieno, arba vienas dubenėlis košės ir pan. Jei per pietus valgei troškintą žuvį su ryžių garnyru ir daržovių salotomis, lentelėje suvartotas maisto porcijas žymėk taip: 1 porcija – žuvies produktai, 1 porcija – grūdiniai produktai, 1 porcija – daržovės.

5

Pagal stebėjimo rezultatus ir išvadas įvertink savo mitybą ir jos pasekmes sveikatai:

Atgal
Pirmyn
Atgal
Pirmyn